MAGNA PRODUKCIÓS IRODA 2014

 • Digital World 1

  KEOP-6.2.0/B/11-2011-0045

  Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretén belüli projekt 95%-os intenzitás mellett 71.974.657.- támogatást nyert el

 • Digital World 2

  Fejlesztések

  A település kiemelten fontosnak tartja a fenntarthatósághoz kapcsolódó infrastrukturális beruházások megvalósítását, illetve a fenntarthatósággal kapcsolatos szemléletformálást

 • Digital World 31

  Energiatakarékosság

  A projekt keretében az Eötvös Lóránd Általános Iskolában víz- és energiatakarékossághoz kapcsolódó fejlesztések kerülnek végrehajtásra

 • Erdely 228

  Zöld gondolkodás

  Racionalizálódik a hulladékkezelés, illetve biztosított lesz a kerékpárral érkezők színvonalasabb kiszolgálása

 • P1040834

  Meghívó

  Szeretettel várunk mindenkit a Lakiteleki Eötvös Iskolában a projekt ünnepélyes záró rendezvényére!
  Időpont: 2014. december 19. 11:00

 • Erdely 503

  Zöld beruházások

  - Épületenergetikai felújítás (Nyílászárók cseréje, hőszigetelés)
  - Szelektív hulladékgyűjtés

 • Img 6786

  Zöld beruházások

  - Szürkevíz-hasznosító rendszer (60 m3)
  - Kerékpártárolók (130 férőhely)
  - Tankert és komposztálók

Új kukásautója lesz Lakiteleknek!

Interjú Tornyi Gyulával,
a Laki-Gazda Nonprofit Hulladékgazdálkodási Kft. vezetõjével

Elõször is a jó hír mindannyiunknak: a lakiteleki hulladékszállító cégünk, a Laki-Gazda Nonprofit Hulladékgazdálkodási Kft. indult és nyert egy – az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség által kiírt – pályázaton!
Mi ez a pályázat, mit nyertünk tulajdonképpen?
– A projekt forrása Magyarország 2013. évi központi költségvetésérõl szóló 2012. évi CCIV. törvény 1. melléklete alapján a XII. VM fejezet 2013. évi költségvetésében az OHÜ szakmai tevékenységének finanszírozása, a Vidékfejlesztési Minisztérium fejezet költségvetésében az államháztartásért felelõs miniszter NGM/22629/3/2013. számú többletbevétel felhasználásáról szóló engedélye, valamint a Kormány zárolás részbeni feloldásáról szóló 1868/2013. (XI. 19.) számú határozata. Ennek szellemében a 2015. január 1. napjával bevezetendõ szelektív hulladékgyûjtés tárgyi feltételeinek fejlesztése keretében egy „kukás“ autó,
egy darus önrakodó gépkocsi, 4000 db 80 literes szelektív hulladékgyûjtõ edény, 16 db 1200 literes szelektív hulladékgyûjtõ edény beszerzésére nyílik lehetõség. Az elnyert pályázat 100%-os támogatottságú, teljes értéke nettó áron 58.380.000,- Ft.

Bővebben:
 
„Éghajlítás Földindulás” az óvodában!

Több, közelmúltban készült felmérés közös tanulsága az, hogy a hazánkban is tapasztalható egyre szélsőségesebb időjárási jelenségek dacára viszonylag kevesen ismerik az éghajlatváltozás okait és további következményeit, akárcsak az ellene tehető konkrét lépéseket.
Az éghajlítást és a földindulást az óvodában természetesen nem szó szerint kell érteni. Ez egy nevelési segédanyag, látványos, logikusan felépülő és érthető formában kidolgozott program mely az éghajlatváltozás, az energiafelhasználás és a környezet összefüggéseinek, egyre aktuálisabb témáit járják körül, úgy, hogy az óvodások is értsék.

Bővebben:
 
Komposztálás? Az meg micsoda?

Rajzpályázat óvodásainknak

Te hallottad már a felnőttektől a komposzt kifejezést, tudod, hogyan lesz az almacsutkából vagy a krumpli héjából virágföld, ismered a komposztálót, tudod, hogy néz ki, milyen hulladékot tehetünk bele, hogyan kell gondozni, miért hasznos és egyáltalán mi a csodának van ott az udvarunkon?

Bővebben:
 
Két kerékkel kerekebb

 

Lassan magunk mögött hagyjuk az álmos és didergős téli reggeleket, amikor persze nagyon jól esett a meleg autóban megtenni az iskoláig vezető hosszabb-rövidebb utat. A tavaszi szellő hívogatására azonban itt az ideje, hogy előkerüljenek a garázsokból, fészerekből, netán éppen a Karácsonyra kapott, vagy a szülinapra a boltból frissen kiguruló kerékpárok.

Bővebben:
 
08April Fóliasátor PET-palackból

Egy gyes megoldás a Színes Ötleket - kézügyes blogtól, érdemes elolvasni, megcsinálni:

Fóliasátor PET-palackból

Bővebben:
 
Előző1234Következő

Template Selector

Random képek

Nézzetek meg itt is:

FacebookTwitterGplusCss3

Vedd fel velünk a kapcsolatot