MAGNA PRODUKCIÓS IRODA 2014

 • Digital World 1

  KEOP-6.2.0/B/11-2011-0045

  Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretén belüli projekt 95%-os intenzitás mellett 71.974.657.- támogatást nyert el

 • Digital World 2

  Fejlesztések

  A település kiemelten fontosnak tartja a fenntarthatósághoz kapcsolódó infrastrukturális beruházások megvalósítását, illetve a fenntarthatósággal kapcsolatos szemléletformálást

 • Digital World 31

  Energiatakarékosság

  A projekt keretében az Eötvös Lóránd Általános Iskolában víz- és energiatakarékossághoz kapcsolódó fejlesztések kerülnek végrehajtásra

 • Erdely 228

  Zöld gondolkodás

  Racionalizálódik a hulladékkezelés, illetve biztosított lesz a kerékpárral érkezők színvonalasabb kiszolgálása

 • P1040834

  Meghívó

  Szeretettel várunk mindenkit a Lakiteleki Eötvös Iskolában a projekt ünnepélyes záró rendezvényére!
  Időpont: 2014. december 19. 11:00

 • Erdely 503

  Zöld beruházások

  - Épületenergetikai felújítás (Nyílászárók cseréje, hőszigetelés)
  - Szelektív hulladékgyűjtés

 • Img 6786

  Zöld beruházások

  - Szürkevíz-hasznosító rendszer (60 m3)
  - Kerékpártárolók (130 férőhely)
  - Tankert és komposztálók

Egy tonna: na, de miből?


Ha azt mondom polietilén-tereftalát? Gondolom még véletlenül sem lelnék a környéken valakit, aki egyből rávágja mi fán terem. (Persze miért ne lehetne az első szembejövő egy vegyészmérnök ?) Pedig naponta kézbe vesszük, sőt rendszerint a szánkhoz is emeljük, lévén ez nem más, mint a mindenféle üdítők, ásványvizek „csomagolása”, a PET-palack alapanyaga. Hozzáteszem gyorsan, mennyivel líraibb és kecsesebb a közbeszédben sajnos egyre homályosuló magyar neve: pillepalack. S ez utóbbi értelmezésével mennyire más megvilágításba kerülhet az a tény, hogy a lakiteleki általános iskola diákjai nem is oly rég egy tonnányit (!) gyűjtöttek össze ezekből a palackokból.

Bővebben:
 
A gyermeki képzelet nem ismer határokat

A cím lehet, hogy egy kissé sommás kijelentés, de egyáltalán nem kell messzire menni, hogy valóságtartalmát tekintve ékes bizonyítékokra leljünk.
Pont elegendő csak bekukkantani a lakiteleki általános iskola osztálytermeibe, amelyekben számos igen érdekes alkotásra csodálkozhatunk rá. Nem is elsősorban a „művészi kivitelezésre”, hanem a felhasznált alapanyagok széles tárházára, olyan kellékekre, amelyekkel bár naponta találkozunk a háztartásokban, nem jellemző, hogy „új életre” kelnek miután betöltötték funkciójukat.

Bővebben:
 
Ellestük, csináljuk!

Az emberi fajra – saját legnagyobb szerencséjére – mindig is jellemző volt, hogy az őt körülvevő környezet történéseit, törvényszerűségeit megfigyelje, magáévá tegye, és azok folyományaként a saját életminőségét javító tapasztalatokat használja is. Ugyan nem éppen mai keletű megfigyelés, de manapság ismét egyre inkább tudatosodik a környezetükre odafigyelők körében, hogy a talajba visszajutott szerves anyagok némi átalakulás után olyan termőréteget képeznek, amelynek igencsak jótékony hatása van a növények következő hajtásainak fejlődésére.

Bővebben:
 
Cseppekből, tenger?

Ugye sokaknak ismerős a kép távoli gyermekmúltból: a nagymama kertjének végében álló olajoshordók, levitézlett vájdlingok és kislavórok garmadája az ereszek alatt? A bennük langyosodó – játékhoz is, kerti munkához is – használt esővízzel? Nem is oly rég még hétköznapi látvány volt ez szerte az országban, és ha a tároló edények változtak is, ma ismét egyre több helyen fedezhetők fel az esővíz gyűjtésére alkalmas, sokszor immár kimondottan e funkcióra gyártott eszközök.

Bővebben:
 
20January Bicajjal az oviba!

2013. október 22-én részt vettünk az Iskolazöldítés és kapcsolódó szemléletformálás Lakiteleken pályázat keretében szervezett kerékpáros téma napon, amely a kerékpározást volt hívatott népszerűsíteni. Célunk, hogy felhívjuk a gyerekek és szülők figyelmét a megnövekedett autós forgalom okozta környezeti problémákra.

Bővebben:
 
Előző1234Következő

Template Selector

Random képek

Nézzetek meg itt is:

FacebookTwitterGplusCss3

Vedd fel velünk a kapcsolatot